Nieuws uit Kiev, P 47 Gostomel shelter

De lente is in aantocht. Het asiel ziet er opgeruimd uit en de bomen krijgen weer hun bladeren. Maar de lente is ook de tijd dat puppy’s en kittens het asiel overspoelen.

Ondanks dat het asiel ver van de stad Kiev en zelfs aan de rand van Gostomel ligt, weten mensen van heinde en ver waar ze ongewenste nestjes van hun huisdieren kwijt kunnen. In dit seizoen worden er meerdere kartonnen dozen per dag voor de toegangspoort gedumpt als er even iemand niet kijkt.

Behalve dat het heel frustrerend is dat mensen geen verantwoordelijkheid nemen, lopen deze gedumpte dieren direct gevaar als ze niet gelijk opgemerkt worden. Ze kunnen gemakkelijk in stukken worden gescheurd door rondzwervende volwassen honden. Dus de medewerkers zijn zeer alert. Eenmaal in de opvang blijken de puppy’s en kittens vaak erg zwak en ziek en hebben ze onmiddellijk een dierenarts nodig.

Helaas komt de dierenarts op z’n hoogst één keer per week. Dit trekt een zware wissel op de medewerkers en dit verandert de komende maanden ook niet. Schattige puppy’s groeien heel snel op en worden gewone jonge honden die onaantrekkelijk zijn om te adopteren. De meeste honden slijten hun hele leven dan ook in het asiel. Daarom heeft het vinden van een nieuw thuis voor puppy’s topprioriteit. Vorige maand hadden 9 puppy’s het geluk een baasje te vinden.