NIEVES’ GEDULD WORDT BELOOND

wereldasielenHierbij doen wij verslag van de, helaas zoveelste, bijzondere reddingsactie.
Samen met twee vrijwilligers van een bevriende organisatie is het Nieves vorige week gelukt om dit uitgemergelde teefje te redden. Godzijdank is zij nu in de beste handen bij ‘onze’ bikkel van project 90 (het asiel in Malagón), maar het had maar een haartje gescheeld of Ambar, zoals Nieves haar heeft genoemd, was evenals duizenden galgo’s moederziel alleen gestorven … ?.

Wat vooraf ging aan deze reddingsactie:

Al weken lang zwierf Ambar rond in de straten en parken in Ciudad Real; zwaar ondervoed en volledig uitgeput, maar tegelijkertijd zo angstig dat zij niet durfde te gaan rusten. Ondanks de honger kwam zij niet in de buurt van de vangkooi die de meiden op een veilig plekje onder een olijfboom hadden neergezet. Elke dag werd er om toerbeurt op afstand gepost en iedere dag namen zij de lekkerste dingen mee in de hoop Ambar’s vertrouwen te winnen. De gebraden kip van Nieves’ moeder bleek een kleine doorbraak en pas toen kwam zij in de buurt van de vangkooi om te eten. Maar ondanks het feit dat zij inmiddels kwam eten, bleef zij verder afvallen en werd de situatie met de dag zorgelijker.

Het engelengeduld van de meiden werd gelukkig beloond en Nieves reed direct door naar de dierenarts. Uitgebreid onderzoek toonde aan dat Ambar naast Erlichia en zware bloedarmoede helaas ook diabetes heeft. Een kostbaar behandel- en hersteltraject is inmiddels gestart en de eerste berichten uit Spanje zijn positief: Ambar reageert goed op de insuline, het dieetvoer, alle liefde en aandacht en vooral de rust.

Naast intensieve zorg drukken de extra kosten enorm op Nieves’ toch al beperkte budget. Bent u net als wij onder de indruk van het fantastische werk dat Nieves doet en wilt u haar helpen bij de opvang en medische verzorging van zorgenkindjes zoals Ambar, dan wordt uw bijdrage op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 ten name van Malagón heel erg gewaardeerd.

Wij voelen ons wat brutaal, maar voor het gemak voegen wij een modern tikkie bij 😉

Wil je mij alsjeblieft betalen voor “Ambar” via
https://tikkie.me/pay/o5nrubt61o55rgd9c51t

Deze link is geldig t/m 30 juni

Bij voorbaat hartelijk dank!