EEN ONVERWACHTE OPSTEKER VOOR PROYECTO GATO

wereldasielenOnderstaand “feel good” bericht willen we graag met u delen.

Een goede vriend van een van onze projectmedewerkers is afgelopen maand met pensioen gegaan. Hij had bij zijn werkgever aangegeven als afscheidscadeau heel graag een donatie te willen doen aan Stichting WereldAsielen. Hij is samen met zijn vrouw al jaren donateur en weet via projectmedewerker Annette hoe welkom iedere donatie is en hoe zorgvuldig iedere euro wordt besteed. Helaas bleek e.e.a. fiscaal niet toegestaan en de teleurstelling was groot. Maar Paul van der Waal is iemand die niet graag een belofte breekt (of zoals zijn vrouw beter formuleerde: ‘een man, een man, een woord, een woord’) en zo geschiedde ….

Paul heeft nl. uit eigen middelen een donatie gedaan van maar liefst 1.000 Euro. Een bedrag waar wij natuurlijk ongelooflijk blij mee zijn. En wij niet alleen want Paul heeft als doelbesteding project 74: Proyecto Gato (het grote kattenasiel in Vigo) uitgekozen.

Zoals onze trouwe volgers vast wel weten, zijn de vrijwilligers in Spanje al maanden druk in de weer om een nieuw onderkomen te realiseren voor hun 250 katten. Door de strenge lockdown heeft de verhuizing helaas enorme vertraging opgelopen. Maar deze onverwachte donatie en enorme blijk van waardering voor hun geweldige werk zal Fátima Lago en haar team ongetwijfeld een enorme boost geven.

Het geld zal worden besteed aan bouwmaterialen voor het realiseren van een buitenverblijf. De poesjes hebben in Vigo nooit de mogelijkheid gehad om naar buiten te gaan; iets dat op de nieuwe locatie in Morgadans gelukkig wel mogelijk zal zijn.

Dankzij mensen als Paul van der Waal ziet de wereld van de vrijwilligers van Proyecto Gato er even een stuk mooier uit. En dat is hen na alle ellende veroorzaakt door de Corona-crisis zo ontzettend gegund. Paul, je bent een held! Heel heel hartelijk dank voor je prachtige gebaar. En geniet van je pensioen ?!!