Drie nieuwkomers bij O Cantinho da Milú (project 54)

wereldasielenEr gaat eigenlijk geen dag voorbij dat Milú geen telefoontje krijgt om een hond op te vangen. Helaas kan ze lang niet altijd aan zo’n verzoek voldoen. In haar asiel O Cantinho da Milú bij Lissabon zitten op dit moment meer dan 800 honden en de ruimte voor nieuwe honden is beperkt.

Toch zijn er onlangs drie nieuwe honden in het asiel opgenomen:

Ollie. Hij is ongeveer 10 jaar oud en werd, samen met nog twee labradors gedumpt in het asiel door zijn eigen eigenaar. Ollie heeft Malassezia (een huidziekte). Bij Milú krijgt hij hier iedere dag de juiste medicijnen voor en wordt zijn huid schoongemaakt.

Sultão. Een prachtige herder. Hij dwaalde rond op straat en werd afgeleverd bij de dierenarts. Deze benaderde Milú met de vraag of zij hem kon opvangen. De dierenarts heeft het bloed van Sultã onderzocht. Er moet nog een röntgenfoto en echografie worden gedaan, maar waarschijnlijk heeft Sultão kanker.

Dit hondje is net Cantinho binnengekomen en ze heeft nog geen naam. Ze wordt geschat op 10 jaar en werd ook op straat gevonden. Ze heeft helaas overal borsttumoren.

De toekomst voor deze hondjes ziet er door hun medische toestand niet rooskleurig uit. Maar we troosten ons met de gedachte dat ze van straat af zijn gehaald en dat ze iedere nacht gaan slapen met een vol maagje. Wellicht kan Milú ze nog een paar mooie weken/maanden kan geven.