Nieuws uit Bosnië, Project 18, het asiel van Orasje

wereldasielenVandaag is er eindelijk weer een bezoek gebracht aan het asiel in Bosnië. Na heel lang wikken en wegen, ontzettend veel uitzoekwerk en nog meer telefoontjes was het eindelijk zover.

De reis is heel voorspoedig verlopen alleen om Bosnië in te komen had nog wat voeten in aarde. Maar na 3 uur wachten en overleggen mocht de auto Bosnië in.

De laatste reis was in januari en het was een emotioneel weerzien. Svjetlana, de beheerdster, is zichtbaar vermoeid. Het asiel zit overvol, er zijn onder andere mensen die vertrokken zijn naar elders vanwege de Corona- perikelen en lieten hun hond achter. Maar ook mensen die denken dat Corona en honden samengaan qua overdracht hebben hun huisdieren achtergelaten.

Lokale adoptie is al minimaal, maar in de huidige situatie heeft dat het nulpunt bereikt. Er is dus sprake van enkel toename van het aantal honden in het asiel.

Bij aankomst zitten 7 kleine pups. Er is geen plaats meer in het asiel en dus is er een noodoplossing buiten de poort gemaakt. Een spannende plek waar je eigenlijk geen pups wil hebben.

Op de foto 1 van de pups.

Wil je het asiel steunen in deze moeilijke tijd? Dan kan dat door deze post te delen of een bijdrage te doen middels een tikkie.

https://tikkie.me/pay/h9b3is3rgeust1ovienf

Het kan uiteraard ook direct worden overgemaakt naar
NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen ovv P18