DOLORES EN JORDI ONTVANGEN BEZOEK UIT NEDERLAND

wereldasielenEnkele weken geleden liet een van onze donateurs weten dat zij net als twee jaar geleden graag enkele projecten van WereldAsielen wilde bezoeken. De enige ‘voorwaarde’ was dat dit net als toen enigszins op de route naar Alicante moest liggen … Eén project stond eigenlijk al min of meer vast want Mona Schuitemaker en haar vriend Lars hebben nl. heel warme herinneringen aan hun bezoek in de zomer van 2018 aan José & Anna Ornaque (project 82). Het verslag van dit bijzondere bezoek heeft u inmiddels kunnen lezen.

In goed overleg met de projectmedewerker werd besloten dat een bezoek aan José en Anna heel goed gecombineerd kon worden met een bezoek aan een ander geweldig echtpaar t.w. Dolores en Jordi in Palafrugell (project 94).

Ondanks de aangescherpte Corona-maatregelen waren Mona en Lars van ❤️ welkom bij onze Catalaanse vrienden en Mona begon direct met een serieuze inzamelingsactie. Binnen korte tijd was hun auto bijna helemaal vol met voer, benches, plastic zwembadjes etc.

Zoals verwacht werden zij gastvrij ontvangen door Dolores en Jordi. Zij namen Mona en Lars mee naar diverse kattenkolonies die dagelijks door Dolores en haar vriendinnen worden gevoerd. Op een van deze locaties staat een oude caravan waarin de dieren zich kunnen terugtrekken bij slecht weer. Hierna werd een bezoek gebracht aan het huis van Dolores en Jordi. Op het terrein bij hun huis lopen ook > 10 voormalige zwerfkatten rond. Zij leven in volledige vrijheid en het ontbreekt hen aan niks.

Tot slot lieten Dolores en Jordi vol trots het kleine hospitaaltje zien dat Jordi een paar jaar geleden met hulp van WereldAsielen heeft gebouwd. Hier verblijven dieren die zijn gesteriliseerd of moeten herstellen van een medische ingreep. Zodra de dieren weer op krachten zijn, worden ze teruggezet bij hun kolonies. Zo blijft er altijd een plekje beschikbaar voor eventuele noodgevallen zoals het piepjonge zwarte katje dat Dolores onlangs heeft gered.

Ondanks de taalbarrière was het een heel fijne ontmoeting; of zoals Dolores aangaf: de taal van dierenliefde is universeel. En zo is het maar net! Na dit tweede, hartverwarmende bezoek reden Mona en Lars door naar hun uiteindelijke vakantiebestemming; een prachtige ervaring en heel veel dierbare ? herinneringen rijker!

 

wereldasielen wereldasielen wereldasielen