ZORGEN OM NIEVES’ GEZONDHEID

wereldasielenHet bestuur van WereldAsielen en ook Aisa, onze betrokken projectmedewerker, maken zich al langere tijd grote zorgen om de gezondheid van Nieves, de drijvende (en enige) kracht achter het asiel in Malagón (project 90). Al jaren zorgt zij dagelijks voor ongeveer 100 honden; dit terwijl er in het asiel eigenlijk maar plaats is voor 50 …

Dat deze constante zorg en grote verantwoordelijkheid (veel) teveel is voor 1 persoon hoeven we niemand uit te leggen en in feite is het een wonder dat zij dit zo lang heeft weten vol te houden.

Maar na jarenlang ploeteren en redden wat er te redden valt, lijkt zij helaas volledig door al haar reserves heen. De lijst met fysieke en lichamelijke klachten doet ons vrezen dat zij op het randje van een burnout zit. Ze was al een tijdje aan het tobben en alles was haar te veel (heel begrijpelijk tijdens de lange en moeizame Covid-periode in Spanje), maar toen enkele weken geleden haar busje er tijdens een reddingsactie mee ophield werd zij overvallen door een enorme paniekaanval, iets dat zij nog nooit eerder had gehad.

Gelukkig kan zij altijd bij haar ouders terecht, maar daarmee is de zorg voor de dieren nog niet afgedekt. Talloze oproepen op social media voor tijdelijke hulp in het asiel leverden helaas niets op en daarom doet ze haar uiterste best om samen met haar moeder toch elke dag even naar het asiel te gaan.

Wij leven allemaal heel erg met haar mee, onderhouden vanzelfsprekend nauw contact en proberen haar op afstand zoveel mogelijk te steunen.

Om haar duidelijk te maken dat zij er niet (helemaal) alleen voor staat, heeft WereldAsielen vorige week besloten de peperdure reparatie aan haar busje volledig te betalen. Hier was Nieves ongelooflijk blij mee want zonder haar busje kan zij niet …
Mocht u deze fantastische vrouw ook een hart onder de riem willen steken, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 t.n.v. project 90. Bij voorbaat hartelijk dank!!