Amazing Grace

wereldasielenMarilena, werkzaam in het asiel en een toegewijd persoon voor de zwerfdieren in Moreni en omstreken, ging op een middag bij haar moeder op bezoek in een naburig dorpje. Marilena gaat daar een aantal keer per week naar toe, ondanks haar drukke agenda: zij heeft een eigen winkel en gaat dagelijks naar het asiel met zo’n 200 honden en 40 katten. Haar auto is altijd voorzien van hondenvoer en voert ze onderweg op diverse plekken de zwerfhonden.

Hoewel Marilena nooit een dier in nood de rug toekeert, hoopt en bidt zij vaak onderweg geen zieke of gewonde dieren tegen te komen. Het is soms allemaal te veel en te vaak, te overweldigend. Er is voor haar geen grotere pijn dan het niet kunnen helpen van een dier in nood, wat de kosten ook zijn: haar vrije tijd, haar thuissituatie, zelfs haar gezondheid.

Zo hoopte Marilena ook die middag geen gewond of ziek dier tegen te komen. Toch was haar opluchting groot, toen zij een grote, magere, brutale, maar een buitengewoon zachtaardige hond tegen kwam. Het lichaam van de hond toonde haar trieste levensverhaal: ze was uitgehongerd, mocht nest na nest met ongewenste puppy’s krijgen en kreeg geen medische zorg. Het blauwe touw, dat om haar nek was gebonden, leek een wrede grap te zijn en liet zien dat ze inderdaad een eigenaar had gehad, maar nu een zwerfhond was. Ondanks al het leed, dat Marilena gezien heeft, was zij ook dit keer geschokt. En het blijft verbazingwekkend hoe arme, verwaarloosde en misbruikte honden het geloof in de goede mensen blijven houden.

Engelen zijn er in vele vormen – sommige zijn tweebenig, sommige zijn vierpotig en hebben een kwispelende staart. Het mooiste is, dat ze elkaar herkennen en soms samenwerken om een ​​verhaal te vertellen voor iedereen die het goede nieuws wilt horen: liefde overwint alles!

Genade (Grace) komt van binnenuit

Onbewust leven we in een wereld waar uiterlijk alles is, waar schoonheid kunstmatig is en ras de garantie voor kwaliteit. Grace, het magere, vreemd uitziende teefje dat Marilena vond, was allesbehalve ‘mooi’. Eén van de beste eigenschappen van honden is dat ze zich totaal niet bewust zijn van hoe ze eruit zien of hoe ze eruit moeten zien om geliefd te zijn. Zij geven gratis hun genegenheid en liefde; soms zelf aan degene die hen pijn hebben gedaan. Zo ook Grace. Zij accepteerde het leed, dat haar was aangedaan, maar zij accepteerde ook de aangeboden hulp. En zodra Marilena de portier van de auto opende, sprong Grace er spontaan en meteen in: een nieuw hoofdstuk van haar leven stond op het punt te beginnen.

Eenmaal aangekomen bij het asiel liet Grace rustig en zonder stress alles over haar heen komen. Zij was niet onder de indruk van de grootte van het asiel en de blaffende honden, wachtte rustig achter de tralies tot het haar beurt was om op het speelveld te rennen en vond het prima wanneer vreemden haar benaderden. Grace accepteerde dat alles in ruil voor eten en knuffels. Een schijntje om een hond gelukkig te zien! En helaas zijn er maar weinig mensen bereid dit te geven!

Op naar nog lang en gelukkig leven

Grace is nu nog onder de hoede van Happy Dogs Moreni en ze is opgebloeid tot een verbazingwekkend mooi teefje. Haar innerlijke schoonheid is nu ook aan de buitenkant te zien. Het goede eten heeft haar goed gedaan en is zij behandeld voor haar huidaandoening. Ook is Grace, zodra zij fit genoeg was, gesteriliseerd, zodat zij nooit meer gebruikt en misbruikt voor het krijgen van nestjes zal worden. Met haar natuurlijke schoonheid en zachtaardigheid wint zij ieders hart. De reis van Grace was beslist zwaar en vol verdriet, maar haar geest is niet gebroken. Ze heeft op de een of andere manier haar vertrouwen in mensen behouden en is bereid haar enorme hart met de juiste persoon te delen. Het is dan ook niet zo gek, dat Grace inmiddels is gereserveerd voor een eigen en fijn huisje.

Net als Grace leven vele honden en katten in de duisternis en vechten om in leven te blijven totdat ze worden gered. Helaas worden de meeste van hen niet op tijd gevonden, maar in de naam van degenen die wel gevonden worden: hartelijk dank voor de steun!

Wilt u Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, zodat zij honden als Grace kunnen blijven helpen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.