Burgemeester van Kütahya deelt hondenvoer uit!

wereldasielenZoals u wellicht weet strijdt de Turkse Sünay Birsen al jaren voor het respect en de rechten van zwerfdieren. Al vele lokale besturen verder en met wisselend succes, blijft deze inmiddels bejaarde dame tegen de verdrukking in het verhaal vertellen van de grote roedels zwerfhonden en benadrukken dat deze dieren gesteriliseerd en respectvol behandeld moeten worden.

Haar zoon Levent is degene die jaar in jaar uit, dag in dag uit de diverse voerrondes voor zijn rekening neemt. Vele door hem gemaakte foto’s getuigen hier van en grote groepen honden danken hun volle buik aan de toewijding waarmee Levent dit werk verricht.

Gesteriliseerd wordt er gelukkig ook, maar mondjesmaat, en per wisseling van het gemeentebestuur is het ook altijd maar weer de vraag hoe tegen het zwerfdierenprobleem wordt aangekeken.

Kütahaya is een van de oudste steden in het westen van Turkije, een middelgrote plaats die aan een rivier en tegen de bergen ligt. Grote roedels honden leven in deze bergen, dus rijdt Levent ook hier dagelijks heen om te voeren.
En dit voer is al jaren een probleem, omdat het altijd sneller op is dan gewenst en er niet altijd geld genoeg is om het zelf aan te schaffen, hoe zeer Sünay en Levent ook proberen dit geld bijeen te brengen. Een en ander hangt ook af van hoeveel kippenslachtafval kan worden bemachtigd. Vroeger werd dit vaak gratis ter beschikking gesteld, maar helaas is men er achter dat hier ook geld aan verdiend kan worden. Soms rijden moeder en zoon wel 30 km om het zo goedkoop mogelijk aan te schaffen.

WereldAsielen volgt en steunt het werk van deze mensen al jaren, dus waren we zeer verheugd dat Levent deze week het bericht stuurde van een donatie van 1500 kilo voer door de huidige burgemeester. Tevens worden er op diverse plaatsen in de stad drinkplaatsen gecreëerd.

Als het goed is blijft deze burgervader tenminste drie jaar aan als bestuurder en heeft hij een goed contact met Sünay.
WereldAsielen wordt blij van dit kleine lichtpuntje, Natuurlijk is het niet genoeg en zal er voorlopig nog financiele steun nodig zijn, maar hopelijk is het slechts een begin en dit wilden we u niet onthouden!

Steun is natuurlijk altijd welkom. Wilt u doneren? Vermeld dan aub Project 52, Kütahya.