DOLORES & CO.

wereldasielenAls dank voor de enorme voerdonatie van vorige week ontvingen wij dit weekend bijgaand filmpje van de dagelijkse voerronde in en om Palafrugell. Daar worden iedere dag een paar honderd zwerfkatten gevoerd door Dolores (project 94) en haar vriendinnen. Het blijft niet bij voeren alleen want er gaat geen week voorbij zonder dat er meerdere katten uit de diverse kolonies worden gesteriliseerd!

Dolores is met haar 66 jaar een van de jongste van het clubje vrouwen dat zich vol toewijding inspant voor het welzijn van de zwerfkatten in Palafrugell. Er zijn zelfs dames bij van boven de 80 die nog steeds hun steentje bijdragen om de leefomstandigheden van deze dieren zoveel mogelijk te verbeteren. Het blikvoer uit Nederland komt hierbij natuurlijk heel goed van pas!

Wat u niet ziet op dit prachtige filmpje (https://youtu.be/m0rQTtvjbg8) is dat Dolores al enkele jaren lijdt aan onverklaarbare verlammingsverschijnselen. Hierdoor wordt deze fantastische vrouw enorm in haar activiteiten beperkt. Het feit dat men de oorzaak van haar klachten niet kan vinden, maakt haar erg onzeker en zij vreest met grote vrezen voor de toekomst. De meeste mensen zouden allang zijn gestopt met deze o zo belangrijke voerrondes, maar Dolores probeert zo lang mogelijk door te gaan en verbergt haar angst achter haar stralende lach …

We hebben het al veel vaker gezegd, maar mensen als Dolores verdienen onze diepe bewondering en respect. WereldAsielen zal er dan ook alles aan doen om ‘Dolores & Co.’ ❤️, samen met u, zoveel mogelijk te blijven helpen!