Beyond the darkness

wereldasielenMary is net als vele andere honden (en katten) een ongewenst puppy, of geboren op straat of door de eigenaar van haar moeder kort na haar geboorte op straat gedumpt. Dumpen op straat of liever: in een afgelegen gebied met een kleine kans op overleven is een heel gebruikelijk verschijnsel in Roemenië om van ongewenste puppy’s of kitten af te komen. En dit is nog één van de vriendelijkere manieren…

Naast dat Mary ongewenst ter wereld was gekomen, kreeg zij ook nog te maken met een scenario dat waarschijnlijk zelfs de meest ongevoelige mensen zal choqueren. Ze werd aangevallen door grotere honden en haar schedel en ogen waren ernstig beschadigd. Mary is volledig blind.

Mary stond op het punt om gewoon weer een verloren ziel te worden, zoals zoveel anderen over de hele wereld, te zwak en te onbeduidend voor de meeste mensen om te redden. Maar gelukkig leerde ze Marilena kennen, net toen ze op het punt stond het op te geven. Haar kleine lichaam was zo gekwetst dat we dachten dat ze de eerste nacht niet zou redden.

Mary groeide op tot het liefste meisje dat gretig de vriendelijke woorden volgt, die haar door de duisternis leiden. Ze is vooral liefdevol en lijkt de tweede kans die ze kreeg te waarderen. Hopelijk wordt voor haar een gezin gevonden, die past bij haar liefde en haar handicap.

Bij Mary blijft het niet. De vrijwilligers in Moreni blijven zich onvermoeibaar inzetten, zodat puppy’s als Mary niet meer de prijs hoeven te betalen om ongewenst geboren te worden.

Wilt u de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, zodat zij honden als Mary kunnen blijven helpen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.