BLIJE GEZICHTEN IN SPANJE

wereldasielenAfgelopen weekend werd Jankees Proper met open armen ontvangen door de vrijwilligers van ons grote asiel in Alicante. Dat is ook niet zo verwonderlijk want Kees bracht maar liefst 20 pallets met blikvoer en kuipjes voor de tientallen honden en katten van WereldAsielen project 07. Volgens Raul, de beheerder en onze contactpersoon, zijn er vorig jaar als gevolg van de Corona-pandemie heel veel dieren geadopteerd. Er is nu zelfs sprake van een wachtlijst voor kleine(re) honden.

Veel Spanjaarden hebben een uitgesproken voorkeur voor kleine hondjes; daar veranderen wij helaas niets aan en ook deze hondjes gunnen wij natuurlijk een ‘gouden mandje’. Het gevolg is echter wel dat er op dit moment voornamelijk grote en moeilijk plaatsbare honden in het asiel verblijven en we hopen natuurlijk van harte dat voor deze dieren uiteindelijk ook een geschikte adoptiefamilie wordt gevonden. Tot die tijd worden zij heel goed verzorgd door de vele vrijwilligers in Alicante. En gelukkig profiteren juist zij de komende tijd optimaal van de enorme voerdonatie!!

Ook maakte Kees nog een korte tussenstop bij zijn vrienden in Palafrugell. Daar stonden Dolores en Jordi zoals altijd reikhalzend naar de komst van hun vriend uit te kijken. Dolores is dolgelukkig met het kattenvoer en dankt iedereen die dit transport mogelijk heeft gemaakt!!

Inmiddels is Kees alweer op de terugweg naar Nederland, maar niet zonder ons te laten weten dat hij in week 10 weer naar Spanje gaat ?. Morgen wordt er door een aantal vrijwilligers in de opslag in Beverwijk weer hard gewerkt zodat wij over enkele weken hopelijk een aantal pallets met ingezameld voer en andere bruikbare spullen kunnen meegeven voor onze projecten. Wordt vervolgd …