WREED, WREDER, WREEDST

wereldasielenAlle volgers van onze pagina weten hoezeer wij de vaak zeer slechte omgang met dieren in het zuiden van Spanje afkeuren. Erger dan de totale onverschilligheid voor zwerfdieren is de wreedheid die heel veel zwerfhonden en -katten tijdens hun leven op straat ervaren. En dan nog een graadje erger is de jacht, een hobby die in bepaalde delen van Spanje nog veelvuldig aftrek vindt. En dat feit keuren wij niet alleen af, sterker nog: het is absoluut verwerpelijk dat mensen voor hun plezier dieren doden of voor hun leven lang verminken.

Een zeer triest voorbeeld in dezen is Dexter, de jonge en superlieve labrador op bijgaande foto.
Godzijdank is hij zeer recent opgevangen en gered door het fantastische team van de Asociación Salvamiento Animalista oftewel ASA (project 02). Nadat de politie van Ciudad Real Dexter vanwege ernstige dierenmishandeling in beslag had genomen, werd hij direct onder begeleding van een van de vrijwilligers van ASA naar de dierenarts gebracht voor een uitgebreide medische check. Het was de vrijwilligers nl. al opgevallen dat Dexter zich met veel moeite voortbewoog ….

Uit de röntgenfoto’s bleek helaas al snel waar dit door veroorzaakt werd. Behalve twee zeer slechte knieën, bleken Dexter’s achterpoten helemaal vol te zitten met hagel. De vrijwilligers van ASA zijn wel wat gewend, maar dit hadden ze nog nooit eerder meegemaakt. Cari, onze contactpersoon voor dit geweldige project, was zelf aanwezig en zei dat ze bij 70 zijn gestopt met tellen. Dit niet omdat het exacte aantal kogeltjes er niet toe doet, maar meer omdat niemand in de onderzoekskamer het droog hield bij het zien van zoveel wreedheid.

In Andalusië zijn ‘gevallen’ als Dexter helaas geen uitzondering, maar dit extreme verhaal raakte zo veel dierenvrienden dat het gelukkig door heel veel organisaties is gedeeld via de sociale media.

ASA is een zeer bescheiden stichting en zij wil proberen de kosten van alle onderzoeken en de dure operatie aan Dexter’s knieën zelf te betalen. Mocht u hen hierbij willen steunen, dan is uw bijdrage op rekening: NL20 TRIO 0198 3427 56 natuurlijk meer dan welkom. Vermeld hierbij Dexter (project 02), bij voorbaat onze hartelijke dank!