Goede tijden, slechte tijden in Polen

wereldasielenZwerfdier zijn is geen pretje – staat op onze website. Wij allen weten dat maar al te goed. WereldAsielen probeert de slechte tijden minder slecht te maken.

Gelukkig kennen wij ook de goede tijden; Jarenlang mochten wij genieten van voerdonaties van een anonieme donateur. Deze voerdonaties gingen altijd naar Spanje en Polen, wegens transportvoorzieningen en betrekkelijk lage transportkosten. Wij richten ons dankwoord hier tot zowel deze donateur als het transportbedrijf.

In Polen, dankzij ons perfecte netwerk daar, konden niet alleen onze projecten genieten van deze voerdonaties, maar ook veel andere betrouwbare organisaties en contactpersonen. Deze verspreidden vervolgens nat- of droogvoer verder onder de mensen die zwerfkatten of -honden helpen.

Wij krijgen altijd honderden foto’s. Ze zijn vaak van minder goede kwaliteit, omdat deze dierenvrienden – vaak wat oudere, arme mensen – niet beschikken over een goed fototoestel/telefoon. Daarnaast voeren ze de verwilderde katten vaak ’s avonds als het al donker is. Wat was het ontroerend om te horen dat een gepensioneerd stel om de twee dagen met de bus naar een dorpje gaat om daar de katten te voeren, omdat ze weten dat de katten op het eten wachten. Ze hadden speciaal iemand verzocht om met ze mee te gaan en foto’s te maken, om te bewijzen hoe goed de voerdonatie besteed wordt.

Een ander bijzonder verhaal: Een groep vrijwilligers zorgde voor de wilde katten op het terrein van een mijn. Helaas verboden de beheerders van deze mijn om de katten te voeren onder het dreigement van ontslag van diegenen die dat wel zouden blijven doen. Wreed…
Maar de vrijwilligers bleven in het diepste geheim hun geliefde katten eten brengen.
Deze ‘ondergrondse brigade’ van kattenliefhebbers riskeren veel. Onze dank aan deze mensen is wederom enorm.

Maar helaas veranderen goede tijden soms weer in slechte tijden. Dit jaar heeft WereldAsielen vanaf maart geen voerdonatie meer ontvangen. Onze stichting probeert dit gemis te compenseren door te helpen met een gelddonatie aan onze projecten, aangezien de winter nadert en deze in Polen vaak erg koud is.
Met pijn in ons hart kunnen wij andere organisaties niet meer helpen, omdat zij geen eigen stichting hebben en geen project zijn van WereldAsielen.
Bijgaande aandoenlijke foto’s herinneren aan het laatste grote voertransport van begin dit jaar.

Mocht u de (zwerf)dieren in Polen willen helpen, dan zijn wij blij met iedere bijdrage. Dat kan op NL20 TRIO 0198 3427 56 onder vermelding van ‘voerdonatie Polen’.
Alvast onze hartelijke dank.

wereldasielen