Nieuws uit het Gostomel shelter, Kiev

wereldasielenEen hele tragische en misselijkmakende update.

Gistermiddag had House of Animals telefonisch contact met Mari, de kleindochter van Asia, om beeldmateriaal van het asiel te krijgen in verband met een tv-uitzending van Jinek. Tijdens dit telefoongesprek, werd Mari op een andere telefoon gebeld door asielbeheerder Asia.
Asia was in totale paniek en vertelde dat Kadirovtsi soldaten het asiel waren binnengedrongen. Deze Russische soldaten staan bekend als de meest meedogenloze en gevreesde soldaten die er zijn. Ze hebben lukraak het vuur geopend op de weerloze honden die geen kant op konden.
Weerzinwekkend en vreselijk zorgelijk dat iemand hiertoe in staat is en hartverscheurend dat de medewerkers en de dieren dit ook nog moeten meemaken.

Helaas werd de verbinding verbroken en hebben we een tijd in onzekerheid gezeten of Asia, de medewerkers en de honden en katten nog in leven waren. Vanochtend hoorden we dat het personeel de aanslag heeft overleefd. Over de toestand van de dieren weten wij helaas nog niets.

Bij de buren van het asiel is gisterochtend een bom gevallen op de stal waar paarden stonden. Alle paarden zijn helaas overleden.

Onze gedachten zijn bij Asia, het personeel en alle dieren en we hopen dat ze de kracht hebben om door te gaan.

Steun is nog steeds welkom, ze hebben werkelijk een tekort aan alles.
NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen ovv Oekraine