UPDATE P.47 Gostomel, Kiev

wereldasielenAsia, de medewerkers van het asiel en de dieren maken het naar omstandigheden goed.

Al dagen was er geen telefonisch contact mogelijk. We weten nu via onze contactpersoon Alex in Zwitserland dat de telefoons in het asiel bewust zijn uitgezet, zodat ze niet traceerbaar zijn voor de soldaten. Zo hopen ze buiten schot te blijven, letterlijk.

Er is nog wat voer in het asiel. Het is Valeriy voor de tweede keer gelukt om voer te brengen. Met gevaar voor eigen leven is hij met een auto tot aan de nok gevuld met voer, naar het asiel gereden. Wat zou het asiel zonder hem moeten?!

Nog steeds is een groene corridor van levensbelang. Het zou zo veel stress weghalen bij de medewerkers als ze zich geen zorgen meer hoeven te maken of de honden nog wel voer hebben.

We houden u op de hoogte.