Update P.47 Gostomel shelter, Kiev

wereldasielenGisteravond hebben we eindelijk weer contact gekregen met Mari, de kleindochter van asielbeheerder Asia. Na bijna een week radiostilte waarin we ons ongelooflijk zorgen hebben gemaakt, kwam gisteravond het goede nieuws.

Na vijf enorm angstige weken, waarin ze volledig afgesloten waren van de buitenwereld, is het asiel Gostomel eindelijk weer bereikbaar!!! Hulp kan naar het asiel komen en de medewerkers kunnen weer in- en uitlopen. Mari heeft gelijk veel voer, water en voedsel voor de medewerkers geregeld.

Gelukkig heeft 99% van de dieren de hel van de afgelopen 5 weken overleefd. Ze maken het naar omstandigheden goed. Ze zijn natuurlijk behoorlijk vermagerd, want het beschikbare voer moest zorgvuldig verdeeld worden. Maar we weten zeker dat ze extra verwend worden, nu er weer meer voer aanwezig is.

Hoewel de oorlog nog niet is afgelopen en het gevaar nog niet geweken is, hebben ze weer een beetje vertrouwen in de toekomst en denken ze voorzichtig aan het starten met herstelwerkzaamheden op het asiel.

Mari en Asia willen alle donateurs en Wereldasielen ontzettend bedanken voor alle steun en vertrouwen tot nu toe. Het heeft hen zoveel kracht gegeven, wetende dat zoveel mensen meeleefden en vierkant achter hen stonden.