Update asiel Gostomel, Kiev (project 47)

wereldasielen“Wij maken geen verschil tussen onze dieren en dieren van vreemden”.

Deze uitspraak is tekenend voor de medewerkers van het Gostomel shelter. Het is nog steeds lastig om het asiel te bereiken en ze moeten spaarzaam omgaan met het voer. Maar dat weerhoudt ze er niet van om het beschikbare voer en medicijnen te delen met andere asiels in de omgeving. Ook een paar tijdelijke asiels in Bucha en Irpin worden niet vergeten.

Gelukkig hebben heel veel mensen tijdens de evacuatie hun geliefde huisdier mee kunnen nemen. Helaas zijn er toch nog veel huisdieren achtergebleven en zij leven nu op straat en op verlaten industrieterreinen. Iedere avond lopen vrijwilligers hun rondes om ook deze dieren te verzorgen en te voeren.

In het asiel worden nu hekwerken gerepareerd die tijdens de bezetting van de Russen zijn beschadigd. Als deze werkzaamheden klaar zijn, gaan de vrijwilligers zoveel mogelijk honden en katten vangen die nu nog op straat leven. Ze krijgen een tijdelijk thuis in het asiel en hopelijk kunnen deze dieren met hun baasjes herenigd worden, zodra ze terugkeren naar Gostomel.