Update P.47 Gostomel shelter, Kiev

Een tweedaagse sterilisatiemarathon heeft erin geresulteerd dat 130 dieren uit Gostomel, Irpen en Bucha zijn gesteriliseerd. Ze zijn ook ingeënt tegen rabiës en ze kregen een uitgebreide vaccinatie. Elk dier is gechipt en heeft zijn paspoort gekregen.

De meeste van de 130 dieren zijn zwerfhonden of honden en katten die zijn achtergebleven tijdens de oorlog. Zij zijn na de operatie, zodra het medisch verantwoord was, weer uitgezet in de wijk waar ze ook leven. Hier worden ze iedere dag gevoerd door vrijwilligers en goed in de gaten gehouden. Deze vrijwilligers bewaren ook de paspoorten van de dieren. Het voer wordt beschikbaar gesteld door het asiel. Een aantal geopereerde dieren heeft een baasje. Deze baasjes zijn oud en hebben geen geld voor medische zorg van hun dieren. Zij worden daarom financieel bijgestaan door het asiel.

De hele operatie werd begeleid door Kim, een toegewijde dierenarts van 71 jaar! Ondanks haar leeftijd, was ze elke dag van zonsopgang tot zonsondergang op de been en werkte ze samen met een groot team van chirurgen.

We zijn supertrots op het hele team en dit mooie resultaat!