Geldinzamelacties

WereldAsielen heeft altijd specifieke geldinzamelacties lopen onder de naam 'WereldActies'. Het gaat vaak om noodsituaties, zodat we op deze wijze extra de aandacht vestigen op bepaalde projecten.

Op dit moment actueel:

WereldActie 1
WereldAsielen is al sinds 2010 betrokken bij het geweldige werk van Warin in Thailand. Met haar The Huayang Dogs Rescue Center (project 76) probeert zij zwerfdieren zoveel mogelijk in hun eigen natuurlijke omgeving en vrijheid op te vangen en niet opgesloten in kennels. Uren kunnen we vertellen over Warin en wat zij bereikt heeft, maar beelden spreken natuurlijk veel meer. Bekijk daarom deze prachtige video.

Momenteel is haar asiel alleen vanaf de openbare weg bereikbaar via een zandpad van 110 meter lang. Dit zandpad is vooral in de regentijd zo goed als onbegaanbaar en zorgt voor grote problemen. In Thailand duurt het regenseizoen overigens 5 maanden! Daarom hebben we besloten om hier een WereldActie van te maken, want de aanleg van een grindpad gaat wel wat kosten… De breedte wordt ongeveer 5 meter, want ook vrachtwagens moeten het asiel kunnen bereiken i.v.m. aanvoer goederen. En het wordt iets duurder, omdat de zijkanten van het pad gemaakt moeten worden van beton (versterkt met betonijzer). Dit is om te voorkomen dat het grind niet aan de zijkanten “wegloopt” bij regen en door vrachtwagens.

De totale kosten worden geraamd op 1.300 euro. Dat is uitgesplitst in 950 euro aan materiaal en 350 euro aan arbeidsloon. Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw donatie namens Warin!

WereldActie 2
“Minstens veertien doden door zware regenval” en “Ergste overstroming ooit” kopten de kranten half november inzake het noodweer rondom de Griekse hoofdstad Athene. Het asiel in Koropi (project 09) ligt vlakbij Athene, dus onmiddellijk namen wij contact op. Gelukkig is het asiel zelf gespaard gebleven van modderstromen en dergelijke. Maar men was met man en macht in touw om te redden wat er te redden viel, want met hun dierenambulance vervullen zij een regiofunctie. Het ernstigst getroffen gebied is exact hun werkgebied!

Het was voor ons snel duidelijk dat dit een nieuwe WereldActie vanaf 1 december zou worden. Het asiel heeft namelijk erg hoge kosten door deze noodsituatie. Veel dieren zijn gered en naar dierenartsen gebracht, met de bijbehorende facturen. Daarnaast moeten er nu veel meer hulpbehoevende dieren opgevangen worden in het asiel zelf. Maar in geval van nood is er geen tijd te verliezen, dus heeft WereldAsielen vorige maand al 2.000 euro overgemaakt naar het asiel in Koropi. Dolgelukkig was men en het nam heel veel zorgen weg.

Wij zijn dankbaar dat dankzij onze donateurs er onmiddellijk gehandeld kon worden. Maar het is noodzakelijk dat dit zogeheten potje voor noodgevallen weer aangevuld wordt, vandaar deze WereldActie met terugwerkende kracht. WereldAsielen heeft het voorgeschoten en aan u de vraag of u wilt doneren i.v.m. de torenhoge kosten ontstaan door de overstromingen in Griekenland. Alvast bedankt!

De foto van het door modder overstroomde hondje is genomen door Yannis Kolesidis

 

BELANGRIJK
Via de doneerknop onder de WereldActie van uw keuze komt u vanzelf op een betaalscherm met diverse opties. Hiervoor maken wij gebruik van de donatiemodule van 'GeefSamen via Geef.nl' en dat is een initiatief van Stichting GeefGratis. Zij helpen goede doelen met geld inzamelen en is een zeer betrouwbare partner gebleken. Het is onvermijdelijk dat er kosten aan zo'n donatiemodule zitten en daardoor wordt er een minimumbedrag om te doneren gehanteerd, namelijk 5 euro. Uiteraard is iedere euro welkom! En daarom kunt u natuurlijk ook bijvoorbeeld 2,50 euro overmaken, maar dan wel graag rechtstreeks op onze rekening bij Triodos Bank: NL20 TRIO 0198 3427 56. Doet u dit onder vermelding van de keuze van uw WereldActie (als omschrijving bijvoorbeeld 'WereldActie 2') dan zullen wij het bedrag onderaan de WereldActie handmatig verhogen. Op die manier telt echt iedere euro mee!