Groot sterilisatieproject voor (zwerf)katten in Koropi, Griekenland

Deze week is bij The Hellenic Animal Welfare Society in Koropi (Griekenland, project 09) een groot sterilisatieproject gestart. Juist in deze tijd van het jaar is het erg belangrijk om te voorkomen dat er heel veel kittens op straat geboren zullen worden is hun ervaring. De sterilisatieronde duurt de hele maand februari en naar verwachting komen 250 à 300 katten ‘aan de beurt’.

Het gaat uiteraard om zwerfkatten, maar iedereen is welkom die een kat brengt. Voor eigenaren van huiskatten geldt een zeer vriendelijk tarief, maar er zijn genoeg Grieken die ook dat niet kunnen betalen. Kan iemand bijvoorbeeld aantonen (door middel van documenten) dat hij/zij werkloos is, dan is het helemaal gratis. Alles om het doel te bereiken om veel katten te steriliseren en ontelbaar veel nageslacht te voorkomen.

Alles bij elkaar kost dit sterilisatieproject natuurlijk veel geld, vooral omdat een groot deel van de dieren gratis wordt ‘geholpen’. Dat is de reden dat WereldAsielen bijdraagt met een donatie, in samenwerking met Helena Beels. Hoewel zij in 2015 haar eigen stichting heeft beëindigd, en onder andere dit asiel als project bij ons heeft ondergebracht, blijft zij nauw betrokken bij de dieren en mensen in Koropi. Lees hier meer over dit Griekse project, waar ook wij in korte tijd een prima band mee hebben opgebouwd.