Bijzonder verhaal over ‘nummer 76’

Dit is nummer 76. Zat hoogzwanger in een dodencel van de gemeente Jaén (Spanje). Ieder moment konden de pups geboren worden op het kale beton. En dan? Dan zou het voor moeder + kroost wachten zijn op het einde. Want men hanteert nu eenmaal een sterfdatum voor afgedankte dieren.

Eergisteren kwam Pedro (Huella de Jaén) ‘nummer 76’ op het spoor. Hij werd geraakt door haar lieve blik en vroeg zich af hoe wij mensen Moederdag kunnen vieren terwijl we honden als ‘nummer 76’ aan hun lot overlaten. Hij kon niets anders dan haar te gaan halen …

‘s Avonds om 20.00 uur had Pedro ‘nummer 76’ in zijn auto geladen en om 23.00 uur begon de bevalling. Maar de pups zijn niet geboren op het kale beton. De start van hun leven begon gisteren tussen zachte dekens op een comfortabel kussen! Moeder en haar vijf kinderen maken het goed. Uitstekend zelfs vergeleken met het etmaal daarvoor.

En ook niet onbelangrijk, ‘nummer 76’ heeft vanaf nu een naam: Vega. Klinkt toch een stuk beter vinden wij!