Missie geslaagd in Redondela

Deze week is ons transport aangekomen in Redondela (noordwest Spanje). De vrijwilligers daar konden hun geluk niet op met de vijf pallets vol bruikbare spullen + twee grote kooien en stuurden foto’s van het uitladen en uitpakken. Ook nog enkele filmpjes om ons te bedanken, maar wij zijn hen juist dankbaar voor alles wat ze voor de zwerfdieren daar doen. Even in het kort de reden achter dit transport.

Het asiel van Redondela werd onder onze aandacht gebracht door ‘ons’ project in het nabijgelegen Vigo, zijnde kattenasiel Proyecto Gatos (project 74). De vrijwilligers in Redondela kwamen namelijk buiten hun schuld om van de één op de andere dag op straat te staan met al hun dieren. Weg opvanglocatie.

Een zeer schrijnende toestand en de vrijwilligers zagen het eigenlijk niet meer zitten. Zij waren letterlijk de wanhoop nabij. Door de lange wachtlijst waar WereldAsielen noodgedwongen mee werkt konden wij Redondela niet als nieuw project inlijven. Maar de dieren (en vrijwilligers) aan hun lot overlaten was ook geen optie, dus besloten wij incidenteel te helpen. Niet alleen financieel, maar ook met dit transport vol voer, manden, benches, kussens en kooien.

En wat blijkt? Onze oprechte blijk van medeleven en concrete hulp heeft voor een onverwachte boost gezorgd. De vrijwilligers weten sinds een half jaar dat ze er niet alleen voor staan en dat geeft hen nieuwe kracht. Missie geslaagd!

P.S. Kijk hier voor meer foto’s en een filmpje.