Zorgwekkende situatie bij Dolores

Vervolg op dit aangrijpende bericht van 8 maart jl. Omdat WereldAsielen vooral ‘gespecialiseerd’ is in kleinschalige projecten,onze ervaring is nu eenmaal dat directe hulp veel meer effect heeft, zijn we zo ontzettend afhankelijk van de mensen ter plaatse. Wordt iemand ziek, dan kan dat onmiddellijk gevolgen hebben voor de hulpverlening aan de (zwerf)dieren.

Met betrekking tot de gezondheid van Dolores (Spanje, project 94) is er sprake van een zorgwekkende situatie. Ook haar man Jordi zit ernstig in de medische lappenmand, waardoor ze het bijna niet meer zagen zitten. En daarom ging collega Hermien, uiteraard weer op eigen kosten, recentelijk opnieuw haar vrienden opzoeken. Hermien is als projectmedewerkster natuurlijk erg betrokken en het persoonlijke contact doet wonderen. Zo kon Hermien namens WereldAsielen het goede nieuws brengen dat het voertekort voorlopig van de baan is.

Naast een kleinschalig transport met voer en spullen ontving Dolores voldoende geld om kattenvoer te kopen. En als extra verrassing overhandigde Hermien een mooi bedrag om anti-vlooienmiddelen aan te kunnen schaffen. Daarnaast bracht ze ook nog verslag uit middels foto’s en filmpjes, bijvoorbeeld deze: