Animal Care Thassos (p.91)

Dankzij de financiële hulp van Stichting Wereldasielen beschikt Animal Care Thassos (p.91) over een kleine en een grotere kennel, die plaats bieden aan respectievelijk 3 en 10 honden.
Sinds de grote kennel, die nu het HalfWayHouse wordt genoemd, is gebouwd wordt de kleine gebruikt voor de eerste opvang van nieuwkomers. Op die manier kunnen de honden eerst goed geobserveerd worden en wordt de verspreiding van (besmettelijke) ziekten voorkomen.Dat betekent ook dat we niet altijd plek hebben voor een nieuwe asielzoeker. Zo was dat ook het geval bij Sally…

Op een dag werd ACT gebeld door een mevrouw die meldde dat er een klein hondje rond liep bij de studio’s die zij verhuurde. Helaas hadden we op dat moment geen plaats vrij, maar gelukkig was het geen probleem dat het hondje daar nog even bleef.
Twee weken later belde zij weer met de mededeling dat het hondje weliswaar vriendelijk was, maar zó vriendelijk dat ze gewoon alle kamers binnenliep. En tja, niet elke toerist is daarop gesteld. Gelukkig zouden we twee dagen later weer plaats hebben, omdat 2 honden gevaccineerd en gecastreerd naar de HalfWayHouse zouden verhuizen.
Maar toen bleek het hondje ineens verdwenen, om een paar dagen later weer op te duiken. Wij gingen er heen om het hondje op te halen en hoorden van een van de toeristen dat ze puppies zou hebben. Na enig zoeken vonden we de hond en ja hoor, ze had melk! Dus moesten we de puppies gaan zoeken. Meer dan een uur werd er in de bosjes in de bloedhete zon gezocht, maar zonder resultaat. Besloten werd de moederhond te laten waar ze was tot iemand de puppies had gelokaliseerd.
Gelukkig liet dat niet lang op zich wachten en weer gingen we er op af en dit keer met meer geluk. Ze bleek slechts één puppie te hebben met de oogjes nog dicht, dus nog geen 2 weken oud.
Moeder en kind werden overgebracht naar de kleine kennel, waar op dat moment gelukkig geen andere honden waren zodat ze rustig aan hier nieuwe omgeving kon wennen. Eindelijk veilig!