Petitie voor dierenrechten Uruquay

Onlangs zijn er veel demonstraties geweest voor betere dierenrechten in Uruguay.
Aanleiding is dat de minister van landbouw weer een dodingsstations (perrera) wilt invoeren.
Dit was dankzij de inzet van Mary van Animal Help Uruguay ( bij ons bekend als p.29) in 2009 afgeschaft. Hiervoor in de plaats zijn er toen landelijke castratie acties gekomen.
Mary en andere behartigers voor dierenwelzijn hebben samen met de overheid castratie en sterilisatie acties gehouden tegen een gereduceerd tarief, zodat arme mensen ook de kans krijgen om hun huisdier te laten neutraliseren.
Zo heeft Mary maandelijks een castratie actie waarvan Mary de afgelopen maanden zelfs 2 gratis acties kon houden dankzij de donaties van donateurs van Stichting Wereldasielen
Maar COTRYBA het hoofd van de afdeling dierenwelzijn van de regering zegt, dat er een overpopulatie van honden is, namelijk 1,7 miljoen.
Cotryba wilt nu dat er wettelijk een registratieplicht komt en dat mensen jaarlijks belasting 530 pesos voor hun huisdieren gaan betalen.
De kosten voor de chip moeten de huisdiereneigenaren ter hoogte van 500 pesos (ongeveer 15 euro) ook zelf betalen. Veel mensen hebben dit geld niet en Mary vreest nu dat mensen hun dier massaal gaan dumpen.
Volgens Mary gaan deze foute instanties zich verrijken ten koste van dieren en arme mensen.
Op 28 juli 2017 hebben meer dan 3.000 mensen gedemonstreerd tegen het nieuwe wetsvoorstel van invoeren van dogpounds en het doodschieten van loslopende honden, paarden, koeien etc op wegen.
Dankzij deze en vele andere demonstraties heeft de regering gelukkig besloten om dit laatste voorstel niet in te voeren.
Nu wordt er nog wel veel gedemonstreerd tegen introductie van dodingsstations. Helaas willen veel provincie’s dat er weer een dodingsstation komt…
Bij deze willen we jullie hulp als donateurs en/of vrienden van Wereldasielen vragen.
Teken svp ook de petitie die Mary van Animal Help Uruguay heeft opgesteld voor een betere wetgeving voor dieren in Uruguay!
http://www.thepetitionsite.com/takeaction/595/630/765/
Mary heeft een petitie ( in het spaans dus niet voor iedereen misschien leesbaar) gemaakt voor een verbeterde wetsvoorstel voor dierenwelzijn op een bestaande wet uit 1918.
Kort samengevat willen de verschillende dierenrechten organsiaties een aantal artikelen invoeren/aanpassen zoals oa:
– Verbieden van evenementen met stieren zoals stierengevechten
– Hanengevechten verbieden
– Invoeren van dierenpolitie
– Vervangen van paard en kar voor gemotoriseerde voertuigen. Paarden zullen opgevangen worden en Animal Help Uruguay zal helpen met zoeken van adoptanten.
– Mensen / bedrijven die dieren misbruiken, mishandelen of doden krijgen een boete die van 100 tot 500 Uruguay Pesos kan oplopen.
– Verplichte registratie/castratie/sterilisatie voor honden en katten met uitzonderingen daargelaten.
– Iedere eigenaar is verantwoordelijk voor zijn dier
– Verbieden van dodingstation (dogpounds)
Wij zijn het hier natuurlijk hartgrondig mee eens!