JOSÉ HAALT EVEN OPGELUCHT ADEM

Maar helaas niet heel lang want sinds de Spaanse regering de noodtoestand heeft afgekondigd, verslechtert de situatie bij onze Spaanse projecten met de minuut. Onze projectmedewerkers hebben vrijwel dagelijks contact met hun Spaanse vrienden om hen een hart onder de riem te steken in deze periode van verplicht binnen blijven. Deze noodmaatregel zal voorlopig niet worden opgeheven waardoor onze contactpersonen nog meer geïsoleerd raken dan zij voorheen al waren ….

Op de foto rechtsboven ziet u de geringe voorraad hondenvoer die José afgelopen weekend nog had. Naast alle andere zorgen en de angst om zijn eigen zwakke gezondheid, vreesde hij dat hij door de gevolgen van de Coronacrisis zijn dieren mogelijk niet meer te eten kon geven. Gelukkig hadden wij voor project 82 nog een klein bedrag gereserveerd staan en konden wij direct een spoedbetaling doen. Zojuist ontvingen wij een foto (rechts) van het voer dat vanmiddag is bezorgd. Buiten de poort weliswaar om besmetting te voorkomen, maar José en Anna kunnen weer even vooruit.

WereldAsielen luidt de noodklok voor al haar Spaanse projecten; niet alleen voor project 82, maar ook voor Dolores en Jordi, voor Nieves in Malagón, voor Antonio in Jaén en niet in de laatste plaats voor de meiden van Proyecto Gato. Voor hen is de ‘lock down’ misschien wel een nog groter drama dan voor de anderen want de verbouwing van het nieuwe asiel in Gondomar ligt stil terwijl de kosten op de oude locatie ‘gewoon’ doorlopen …

Dit oponthoud had niemand begin van dit jaar voor mogelijk gehouden en de dubbele lasten en de grote onzekerheid wanneer er weer gebouwd mag worden, bezorgen de vrijwilligers van dit belangrijke project slapeloze nachten. De afgelopen maanden hebben zij dag en nacht gebuffeld om de katten naar hun nieuwe onderkomen te kunnen verhuizen en nu dit …

Wij leven met hen mee en met alle ‘mensen in het veld’ en hopen dat u onze stichting en de projecten die lijden onder de Corona-crisis wilt helpen met een (extra) financiële bijdrage. Door de toenemende schaarste zullen de prijzen van voer en medicijnen ook stijgen.

Er is heel veel geld nodig om de komende periode aanvullende hulp te kunnen blijven bieden. WereldAsielen kan dit niet alleen. Wilt u ons helpen, dan is uw bijdrage op NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. Corona ontzettend welkom. HARTELIJK DANK!!