Bij het asiel in Krotoszyn, project 95, was het weer raak.

Dankzij een tip van een dorpsbewoner hebben de vrijwilligers (die officieel ook diereninspecteurs zijn en bevoegd zijn om met behulp van de politie honden weg te halen) maar liefst 21 honden ontdekt in het huis van een oudere vrouw.

Het hoogbejaarde baasje van dit groepje houdt van haar dieren en zorgde goed voor ze maar er was geen sprake van optimale zorg. Ze waren niet gesteriliseerd, behandeld tegen parasieten en het ontbrak ze aan medische basiszorg. Doordat ze niet waren gesteriliseerd ontstond er vanuit een paar honden in een rap tempo “een kudde”, en de meeste honden waren dan ook zeer jong.

Nu wordt er opvang gezocht voor deze honden omdat het asiel niet genoeg ruimte heeft om ineens zo veel dieren op te vangen. De kosten voor alle sterilisaties en behandelingen lopen flink in de papieren, maar dat weerhoudt de vrijwilligers zich er niet van de dieren te helpen aan een betere toekomst.

We zijn blij dat ze zo adequaat handelen in het belang van de dieren. En ook al bedoelde de oudere dame het goed, was het niet goed voor de dieren. We hopen dat ze in de toekomst begeleiding krijgt om herhaling te voorkomen.