SOLIDARITEIT IN MALAGÓN e.o.

Enkele weken voor de lockdown in Spanje van kracht werd, ontving Nieves van WereldAsielen meerdere pallets met honden- en kattenvoer. De beelden van smikkelende hondjes bij ons asiel in Malagón (project 90) staan u vast nog helder voor de geest. Ook in tijden van crisis, of misschien juist wel in deze nare periode doet het gezegde “Wie wat bewaart, die heeft wat” het heel goed.

Nieves was dan ook heel blij dat ze een bevriende organisatie afgelopen week blij kon maken met een aanzienlijke voerdonatie. Deze stichting steriliseert en voert diverse kolonies zwerfkatten in Ciudad Real, een stad niet ver verwijderd van Malagón. Onder normale omstandigheden kunnen deze katten vaak nog wel hun kostje bij elkaar scharrelen. Nu er echter vrijwel niemand op straat is en ook de restaurants gesloten zijn, lijden heel veel katten honger.

Dus aarzelde Nieves geen moment en deelde zij haar voorraad. Dit gebaar verbaast ons niets, want Nieves is absoluut niet zelfzuchtig en stelt het belang van de dieren altijd boven alles. Trots stuurde ze het bedankje door met een aantal prachtige foto’s. In tijden van crisis leer je je (echte) vrienden kennen en wij zijn blij en trots dat ‘onze’ Nieves dit prachtige gebaar heeft gemaakt!