Aan hun lot overgelaten

wereldasielenIn Moreni, Roemenië kregen de vrijwilligers een telefoontje van een man met de mededeling dat in een afgelegen gebied puppy’s waren gedumpt. Hij had ze gevonden en vroeg om hulp. Hij kende het asiel en de vrijwilligers goed, omdat hij zijn hond gratis heeft laten steriliseren via één van de gratis sterilisatiecampagnes.

Uiteraard gingen de vrijwilligers naar het gebied en vonden ze de puppy’s. Het kan niet anders, dan dat ze gedumpt waren om in eenzaamheid te sterven. De overlevingskansen waren minimaal, zonder eten en beschutting tegen de winter.

Marilena, één van de vrijwilligers, heeft in de afgelopen jaren al veel leed gezien en meegemaakt, maar is toch elke keer opnieuw geschokt als ze in zulke omstandigheden hulpeloze puppy’s aantreft.

Na een check bij de dierenarts heeft Marilena de puppy’s opgenomen in haar huis. Wanneer ze oud genoeg zijn, zullen wij ongetwijfeld snel een eigen, warme huisje krijgen, waar ze geliefd en gekoesterd zullen worden.

Ongewenste puppy’s dumpen is heel normaal in Roemenië. En echt, het hoeft niet. Net als in vele dorpen en steden wordt ook in Moreni op grote schaal honden en katten gesteriliseerd. In de afgelopen jaren zijn zeker 600 honden en 800 katten gratis gesteriliseerd, juist om ongewenste puppy’s en kittens te voorkomen.

Namens de vrijwilligers in Moreni: bedankt voor de voortdurende steun en vertrouwen in hun werk!

Wilt u de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.