Verontrustend nieuws uit Kiev (Gostomel shelter, project 47)

wereldasielenNadat Asia en Valeriy beide zijn hersteld van Covid-19, is er een paar weken geleden weer kanker geconstateerd bij Valeriy.

Valeriy leeft al zo’ n 10 jaar met kanker en heeft door de jaren heen regelmatig chemokuren gehad. Daarna was de ziekte redelijk onder controle. Helaas stak het vorige maand plotseling de kop weer op. Zijn behandelend arts wil hem niet meer opereren. Meerdere organen van Valeriy zijn aangetast en hij loopt, gezien zijn hoge leeftijd, behoorlijk risico tijdens zo’n zware operatie.

Asia neemt daar geen genoegen mee en is op zoek gegaan naar een kliniek die Valeriy nog wél wil opereren. Ze heeft een goed Israëlisch ziekenhuis in Kiev gevonden, maar ook een kliniek in Turkije staat goed aangeschreven.

Asia en Valeriy zijn al samen sinds hun 18e en hebben al heel wat zware stormen doorstaan. Hopelijk komen ze hier ook samen doorheen.

Wij houden u op de hoogte en wensen Asia en Valeriy heel veel sterkte de komende tijd.