OUDE LIEFDE ROEST NIET

wereldasielenZaterdagochtend heeft Kees in alle vroegte de resterende pallets gelost in Ciudad Real. Het asiel dat ‘in de prijzen’ viel heet ASA (Asociación Salvamento Animalista) en wordt deels gerund door een aantal goede bekenden van WereldAsielen. Hieronder een korte achtergrond van dit project.

Van sept 2014 – mei 2017 heeft het toenmalige project 02: Ayuda Animal in Valdepenas regelmatig steun van onze stichting ontvangen. Ayuda Animal was een kleinschalig project, opgezet door een aantal enthousiaste jonge vrouwen, met plek voor maximaal 20 honden. Het contact tussen WereldAsielen en de hardwerkende vrijwilligers was vanaf dag 1 heel goed. Helaas zagen de meiden zich medio 2017 om diverse redenen (zowel om privé-redenen als door tegenwerking door de gemeente) genoodzaakt om te stoppen. Dit echter pas nadat ook voor de laatste hond uit het asiel een lieve adoptiefamilie was gevonden!

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan …. en vorig jaar heeft een deel van de toenmalige vrijwilligers een doorstart gemaakt met het team van ASA. En zo kwam het dat WereldAsielen begin 2021 een hulpvraag uit Ciudad Real ontving. En hoe fijn is dat wij hen nu blij hebben kunnen maken met heel veel voer, handdoeken, benches en dekens. Oude liefde roest namelijk niet ❤️.