Katten in Moreni

Happy Dogs Moreni in Roemenië huisvest en verzorgt zo’n 150 honden, van jonge, vrolijke puppy’s tot senioren, die al bijna hun hele leven in het asiel wonen en waarvoor het asiel hun thuis is, en alles wat daar tussen zit.

Maar Happy Dogs Moreni heeft ook een eigen kattenasiel en dat is hard nodig. Elke keer opnieuw worden poezen, katers en vooral kittens gedumpt in Moreni. Soms worden zij “gewoon” in het bos achtergelaten en aan hun lot overgelaten. Het behoeft weinig verbeelding wat dat lot hen zal brengen. Soms wordt zelfs “gewoon” een zak met kittens bij de dierenarts over de schutting geworpen onder het mom: op goed geluk, bij de dierenarts zijn jullie veilig (en uiteraard zijn zij dat dan ook).

Ondanks de vele sterilisaties door de plaatselijke dierenarts, dr. Malina Ghete (alleen al in 2021 ruim 600 gratis (!) sterilisaties) lijkt het soms onbegonnen werk. Natuurlijk is dat het niet: zonder al die sterilisaties zouden er veel meer katten in Moreni gedumpt worden.

In het kattenasiel van Moreni verblijven op dit moment zo’n 50 katten, waaronder 30 kittens. Zij wachten geduldig tot ze herplaatst worden in binnen- of buitenland. Het kattenasiel bestaat uit vier aparte buitenkennels, die onderling verbonden zijn. De kennels hebben voldoende plekjes waar de katten zich kunnen vermaken, schuilen, slapen en spelen. In de winter zorgt een kachel op petroleum met buizen door de kennels voor warmte.

Ook dankzij de steun van WereldAsielen verzorgen de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni elke dag opnieuw de vele honden en katten. Wilt u de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.

 

wereldasielen