De ‘familie’ van Berta Cardona-Godoy uit Carmona, Spanje

wereldasielenAl heel wat jaren steunt WereldAsielen de opvang van Berta Cardona-Godoy, uit Carmons in Spanje.
Deze gemeente valt onder de provincie Sevilla en onder de regio Andalusië, een gebied waarvan we weten dat men niet bepaald zachtzinnig omgaat met (zwerf)dieren.
Zo niet Berta, die met haar man Vicenze een opvang runt met momenteel zo’n 25 honden en 15 katten. Berta kan niet wegkijken wanneer dierenleed zich aandient en dat is vaak.
Maar ze is ook nuchter; hoewel WereldAsielen zich niet bezighoudt met adoptie, probeert Berta voor haar dieren een gouden mandje te regelen, iets dat tijdens de pandemie de laatste jaren niet goed is gelukt. En dan blijven ze bij haar en haar man. Of ze laat de oudste, zieke dieren inslapen als de situatie dit vereist.

In het verleden zei Berta al eens dat in dit deel van Spanje een dier als gereedschap wordt gezien; zo niet bij haar: haar dieren zijn haar familie en ze wonen dan ook bij haar in een (destijds door haar ex-man gebouwde) opvang. Berta en haar man zitten met liefde op een tuinstoel wanneer de bank is bezet door een viervoeter.

Berta vraagt eigenlijk zelden om financiële steun; alleen wanneer de projectmedewerker informeert blijkt er natuurlijk altijd een chronisch tekort aan geld. Zo ook nu weer; vanwege de ongewoon vroege lente in Carmona hebben alle dieren al veel last van vlooien en teken. De laatste rekening bedroeg een slordige 500 euro. En natuurlijk helpt WereldAsielen deze bescheiden vrouw met alle liefde.

Mocht u haar willen steunen, heel graag natuurlijk.
Vermeld dan bij uw donatie, project 93, Berta uit Carmona.
Hartelijk dank!
NL20 TRIO 0198 3427 56 Tnv WereldAsielen