Lieve Hope wordt eindelijk geholpen

wereldasielenIn Moreni, Roemenië, zijn nog altijd vele zwerfhonden op straat te vinden, vaak gedumpt en achtergelaten door hun voormalige eigenaren. Eén van die honden is Hope, een lief, zachtaardig én zwart teefje op leeftijd.

Hope zwierf door de straten van Moreni, inclusief een roestige ketting om haar nek. Eigenlijk zat die roestige ketting in haar nek. Waarschijnlijk had zij die ketting al haar leven lang en was het inmiddels in haar nek vastgegroeid. Hoe pijnlijk ook, Hope droeg haar last.

Een middelbare scholier zag Hope met haar ingegroeide ketting en vroeg de vrijwilligers en de dierenarts van Moreni om hulp. Hij was zo geschokt van wat hij zag, dat hij nauwelijks kon uitleggen wat er aan de hand was. Samen met Hope liep hij naar de dierenkliniek.

Bij de dierenarts moest de nek van Hope opengemaakt worden om de roestige ketting te kunnen verwijderen. Ze kreeg antibiotica en pijn- en onstekingsremmers. Gelijktijdig werd zij ook gesteriliseerd en werd een borsttumor verwijderd.

Nadat Hope bijgekomen en hersteld was van de geslaagde operaties stonden de vrijwilligers voor het dilemma: moest Hope weer terug naar de straat of mocht zij in de veiligheid van het asiel blijven. Eigenlijk was de keuze snel gemaakt: Hope bleef in het asiel, wachtend op zijn eigen huisje. De vrijwilligers konden het niet over hun hart verkrijgen haar weer op straat te zetten en Hope aan haar lot over te laten…

Wilt u de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.