Het verhaal van Ángel

wereldasielenIn februari van dit jaar werden de vrijwilligers van ASA (Asociación Salvamiento Animalista, project 02) gevraagd om te helpen. En waar andere stichtingen ‘nee’ hadden gezegd, gingen Caridad en haar collega’s direct op pad naar een nabijgelegen snelweg. Wat ze daar aantroffen was hartverscheurend, zelfs voor doorgewinterde vrijwilligers als het team van ASA.

Op de vluchtstrook lag een jonge zwaargewonde podenco. Hij kon zich niet verroeren, maar toen Cari hem voorzichtig benaderde deed hij zelfs nog een poging om te kwispelen. Cari was op slag verliefd op dit stakkerdje en vanwege zijn intens lieve uitstraling gaf zij hem de naam Ángel (Spaans voor Engel 😇). Heel voorzichtig zette zij hem in haar auto en reed direct door naar de lokale dierenarts. Deze constateerde dat Ángel maar liefst 3 gebroken pootjes had, niet zo verwonderlijk dus dat hij zich niet had kunnen verplaatsen ….

Naast het verdriet om het lijden van dit hulpeloze dier, was Cari vooral ongelooflijk kwaad dat de automobilist die Ángel had aangereden niet was gestopt. Ook tientallen passerende auto’s daarna hadden niet de moeite genomen om hem te redden.

Wat Ángel toen nog niet wist, was dat hij door niemand beter opgevangen had kunnen worden dan door de meiden van ASA. De dierenarts gaf hem gezien zijn jonge leeftijd nog een reëele kans op volledig herstel en Cari wilde niets liever dan zich over hem ontfermen. En dat heeft ze gedaan op een manier die heel veel respect afdwingt.

In het afgelopen half jaar zijn gefaseerd alle botbreuken geopereerd en met heel veel geduld, liefde en fysiotherapie herstelde Ángel voorspoedig. Cari was kennelijk niet de enige die destijds had gezien hoe ongelooflijk lief en bijzonder Ángel is. Afgelopen week is hij nl. geadopteerd door een hele lieve familie, eind goed al goed dus!

Het enige nadeel aan dit verhaal met Happy End zijn de hoge dierenartskosten die ASA voor Ángel heeft moeten maken; mocht u Cari en het team van project no. 02 willen helpen met het voldoen van deze kosten, dan is uw bijdrage meer dan welkom op bankrekening NL20 TRIO 0198 3427 56 onder vermelding van Ángel. Bij voorbaat hartelijk dank!