Paco

wereldasielenHet verhaal van Paco is een verhaal, dat helaas met grote regelmaat voorkomt in Roemenië. Om maar gelijk de clue te vertellen: Paco heeft het overleeft en heeft inmiddels zijn koffer gepakt om te vertrekken naar Duitsland.

Paco werd gevonden in een veld, verborgen in het hoge gras, waar hij voor dood was achter gelaten. Weg van elk teken van beschaving; weg van elke overlevingskans. Toen hij werd gevonden, werd hij langzaam levend opgegeten door teken, vlooien en luizen. Een langzame en pijnlijke dood omdat niemand de moeite nam om zijn moeder (gratis) te steriliseren.

Gelukkig werd Paco op tijd gevonden door de vrijwilligers van het asiel en in veiligheid gebracht. Zijn lichaam was verzwakt door bloedarmoede, hij was uitgehongerd en slaagde er zelfs in om het Parvovirus te overleven, ondanks zijn lage immuniteit. Maar Paco is een overlever!

De vrijwilligers van het asiel voelen zich geïnspireerd door zijn wil om te leven. Onverdroten blijven zij hun werk doen: het redden en steriliseren van zoveel mogelijk honden, zodat toekomstige Paco’s gespaard blijven van een leven van marteling en een zekere dood. In de hoop, dat er ooit minder dierenleed in Roemenië zal zijn.

Wilt u de vrijwilligers van Happy Dogs Moreni in Roemenië steunen, dan is uw bijdrage meer dan welkom op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. project 06.