Ik ben Maria Sarika, ik kan niet anders…

wereldasielenAl vanaf de oprichting steunt WereldAsielen het fantastische werk van Maria Sarika uit Thiva, Griekenland. Maria is inmiddels 71 jaar, heeft hart- en rugklachten en last van artrose, maar dierenliefde heeft haar altijd in het bloed gezeten. Als klein meisje uit een arme familie stal ze melk en brood uit huis om een aantal zwerfdieren te voeren voordat ze naar school ging.

Vanaf 1992 staat haar leven officieel in het teken van hulp aan zwerfdieren. In het verleden deed ze dit samen met haar man, die tijdens zijn ziekbed ook nog iedere dag met de dieren hielp, en zelfs toen hij terminaal ziek was aandrong op het feit dat Maria moest gaan om dieren te voeren en te verzorgen waar nodig. Toen het praten moeilijker werd, glimlachte hij nog slechts breed bij haar
terugkeer als het Maria weer gelukt was alle dieren waar ze voor zorgen te voeren en te verzorgen.

Tien maanden geleden overleed hij aan longkanker en sinds die tijd staat Maria er alleen voor. Ze mist hem vreselijk.

Maria’s dag begint om 6.30 uur met het voeren en geven van medicijnen aan de honden en katten die ze in huis heeft. Dan gaat ze naar een verlaten huis waar binnen en buiten ook honden en katten verblijven die zorg nodig hebben. Ze maakt de tuin schoon en vertrekt ze naar het bos, waar ze voerrondes houdt voor enkele honden en katten. Na het schoonmaken en voeren gaat ze op pad om eten voor de dieren te kopen, gemiddeld vier keer per week.
Dan volgen vaak bezoeken aan de dierenarts en gaat ze wandelen met de honden die bij haar thuis verblijven.
Zo zien de dagen van Maria Sarika er allemaal eender uit.

WereldAsielen is de enige stichting die haar financieel ondersteunt en verder wordt ze alleen geholpen door iemand die haar helpt vertalen en iemand die helpt met adopties naar het buitenland.
U weet inmiddels dat WereldAsielen hier niet aan bijdraagt. Het adopteren van puppy’s is meestal geen probleem, maar de grotere en oudere honden vinden helaas veel minder gemakkelijk een thuis.
Deze honden verblijven bij Maria of ze verzorgt ze buiten. Ze probeert de dieren zo veel mogelijk te laten castreren.

Maria vertelt dat ze de laatste twintig jaar van hun huwelijk niets voor zichzelf hebben gekocht: geen nieuwe kleding of nieuwe schoenen, nooit aten ze in restaurants, dronken ze koffie op een terras of gingen ze op vakantie. Ze probeerden de inmiddels 22 jaar oude Hyundai Atos zo goed mogelijk te onderhouden en kleding en schoenen werden voor één euro op markten gekocht of ze kregen dit van familie. Maria benadrukt dat dit alles met liefde werd opgeofferd voor hun beider wens: het helpen van de hulpeloze wezens op deze aarde, de zwerfdieren.

Ze besluit haar brief met te zeggen dat we geen medelijden met haar hoeven te hebben, ze heeft geen andere plek om naar toe te gaan, maar ze heeft voor dit leven gekozen.
“I make this confession, I open my heart, this is me, Maria Sarika, thank you.”

Maria heeft het niet gehad over inflatie door verdubbelde energiekosten, maar ook zonder deze toevoeging is het duidelijk dat iedere hulp dubbel en dwars nodig is.

Wilt u helpen haar leven een beetje gemakkelijker te maken?

Namens Maria en de dieren die op haar rekenen, heel hartelijk dank!

Wilt u direct een bijdrage maken? Dat kan via
NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv WereldAsielen ovv P10