Update P. 54 O Cantinho da Milú / P. 44 Anabela Goncalves

wereldasielenMilú van O Cantinho da Milú en Anabela werken regelmatig samen met de gemeente in Setúbal, de plaats waar het asiel is gelegen.

Vorige week werd hun hulp weer ingeroepen. Bij een oude vrouw leefden 8 honden in erbarmelijke omstandigheden.

Haar erf leek op een vuilnisbelt en de honden verbleven dag en nacht tussen de rotzooi. Een aantal van deze honden lag 24 uur per dag aan een korte ketting. Afschuwelijk dat honden op deze manier hun dagen moeten slijten, maar kettinghonden komen helaas veel voor in Portugal.

Gelukkig werden deze honden ontdekt en inbeslaggenomen door de gemeente. Eén van de honden was er slecht aan toe, voor hem kwam de hulp helaas te laat. Hij had leishmania en is bij de dierenarts overleden. De andere 7 honden zijn ondergebracht bij Milú waar ze kunnen bijkomen, vrijheid hebben om te gaan en te staan waar ze willen en de juiste voeding krijgen.