Steun in de rug voor Porto Rafti

wereldasielenOngeveer twee weken geleden ontving onze project medewerker Carolien een noodkreet uit Porto Rafti, Griekenland (project 298).

Carolien heeft veel contact met medewerker Kris en krijgt op deze manier veel mee van het dagelijks reilen en zeilen van de shelter, de dieren en alles wat daarbij komt kijken. Kris vertelde dat de vele pups van afgelopen zomer nu op een leeftijd zijn gekomen dat ze gesteriliseerd zouden moeten worden en dat er in de shelter onvoldoende plek is om ze apart te houden. De gemeente geeft ‘ niet thuis’ waar het gaat om hulp en financiële steun en zelf krijgen ze de eindjes amper aan elkaar geknoopt.

Er blijken in de shelter 15 honden te verblijven die nog gesteriliseerd moeten worden, iets wat ze zelf onmogelijk kunnen bekostigen. Daarnaast proberen ze ook nog de vele zwerfkatten te helpen.
Voor de duidelijkheid: Kris deelde deze zorgen met Carolien, ze vroeg niet om hulp.

WereldAsielen gaf die hulp wel: compleet onverwacht voor Kris heeft WereldAsielen samen met donateur Helena Beels de sterilisatie van alle honden en een aantal katten mogelijk gemaakt. Hoe dit nieuws in Griekenland door Kris en haar team werd ontvangen laat zich raden…. ze konden hun oren niet geloven en zijn ongelofelijk dankbaar. Een citaat uit het bericht van Kris:

“The needs are so much every day, but when caring, loving people like you contribute, it makes a big difference, and a little more easier to do much more.
We are so grateful for each and everyone of you for helping.
And big smiles on my face when we can afford to do the right thing.
Thanks to devoted, nice people like you.
Thank you so much for all your help and support”
🙏🐶❤️🌺