Sünay Birsen overleden

wereldasielenOp 1 april bereikte ons het bericht van de projectmedewerker van project 52, Kütahya, Turkije, dat Sünay Birsen is overleden op 76-jarige leeftijd.
WereldAsielen steunt dit project al jaren en u kunt zich ongetwijfeld nog van de foto’s van grote groepen honden herinneren die in het  onherbergzame gebied rondom Kütahya die werden gevoerd door Sünay en haar zoon Levent.

Sünay heeft een groot deel van haar leven gewijd aan dierenwelzijn. Ze ging naar basis- en middelbare scholen om voorlichting te geven over hoe om te gaan met zwerfdieren, het belang van sterilisatie en sprak met wisselende burgemeesters en gemeentebesturen over hoe dit beter kon.
Met als resultaat dat er meer geld en aandacht kwam voor sterilisatie.

De laatste jaren kwakkelde ze met haar gezondheid en toen bij haar kanker werd geconstateerd nam Levent de zorg voor zijn moeder op zich. Dit ook vanwege het feit dat goede zorg in een land als Turkije met zijn sterk fluctuerende Turkse lire vaak onbetaalbaar en dus onbereikbaar was.

Op 1 april jl kwam Sünay ten val en overleefde haar toch al verzwakte lichaam dit niet.
De foto’s getuigen van haar liefde voor dieren en voor diegenen die erin geloven: We gunnen haar ‘boven’ een plekje te midden van alle dierbare viervoeters die haar zijn voorgegaan.

We wensen haar dierbaren veel sterkte met dit verlies.