Gostomel shelter Kiev (p 47)

wereldasielenIn maart van dit jaar werd Wereldasielen benaderd door Annemera Wienke. Zij heeft een groep van zo’n 50 teamers om zich heen verzameld. Deze teamers doneren ieder maandelijks één euro voor een goed doel. Annemera vertelde ons dat er inmiddels 250 euro was gespaard en dat ze dit bedrag wilde schenken aan het Gostomel shelter. Voorwaarde was wel dat dit bedrag volledig zou worden besteed aan sterilisaties.

Daar waren wij natuurlijk enorm blij mee, want steriliseren is de enige manier om structureel het zwerfdierenprobleem aan te pakken. Door de oorlog zijn ontelbare honden en katten op straat beland. Veelal zijn deze dieren niet gesteriliseerd. Er dreigt een explosie aan puppy’s en kittens en het dierenleed is niet te overzien als er nú niet wordt ingegrepen.

Wereldasielen was zo blij met dit initiatief, dat de stichting heeft besloten het bedrag aan te vullen tot 1.000 euro. Aan de projectmedewerker van Gostomel de dankbare taak om Mari op de hoogte te brengen. Mari was superblij met deze donatie. Zij vertelde dat op 28 april een sterilisatiemarathon op de planning stond en dat de timing niet beter had gekund.

In totaal zijn die dag 31 honden en katten gesteriliseerd. Daarnaast is een kat geopereerd die was beschoten. De kogeltjes zijn verwijderd en de kat maakt het goed naar omstandigheden.

Namens Mari hartelijk dank voor jullie steun, Annemera, teamers en Wereldasielen. Door jullie financiële steun, kan zij doorgaan met haar goede werk.