Op bezoek bij Asa

Ook in het tweede asiel werden bestuursleden Josee en Annette met open armen ontvangen.

Cari, onze contactpersoon van P.02: ASA uit Ciudad Real had samen met haar enthousiaste team vrijwilligers zo lang naar deze dag uitgekeken en men kon niet wachten om vol trots alle binnen- en buitenverblijven te laten zien.

In het afgelopen jaar zijn er met bescheiden middelen de nodige verbeteringen aangebracht.

Net als bij het bezoek van de dag ervoor aan het asiel van Nieves, viel het onze vrijwilligers direct op hoe verzorgd de honden er uit zagen en hoe goed de meeste dieren het onderling met elkaar konden vinden. Dit is absoluut de verdienste van de vrijwilligers die heel veel tijd en energie steken in het (re)socialiseren van de ongeveer 30 honden.

Twee dagen voordat dit bezoek plaatsvond, had Cari een uitgemergelde galgo met vijf mini-pups van een gewisse dood gered. Bij aankomst in het asiel had deze arme stakker geen druppel moedermelk. Evengoed probeerde ze in een speciaal voor haar afgeschermde ruimte zo goed mogelijk voor haar kroost te zorgen. Ondanks het feit dat deze onfortuinlijke hond een afschuwelijk leven op straat moet hebben geleid, bleek zij het vertrouwen in de mens gelukkig nog niet te hebben verloren. Zelfs onze bestuursleden trad zij zonder schroom tegemoet en zij liet zich alle meegebrachte hondensnacks meer dan goed smaken.

Het was een heel bijzondere dag die werd afgesloten met een met zorg bereide lunch. De sfeer was opperbest en het leek alsof men elkaar al jaren kende.

Dat komt ongetwijfeld door de gemeenschappelijke liefde voor de meest kansloze dieren. WereldAsielen zal haar uiterste best doen om dit fantastische project ook de komende jaren te blijven steunen.

Wilt u ons hierbij helpen, dan kunt u een bijdrage overmaken op rekening nummer NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. P.02: ASA