Grote hitte in Zuid Europa

wereldasielenExtreme hitte, droogte en branden. De dieren en mensen in de asielen van onze projecten in Zuid Europa hebben het zwaar te verduren.

In het asiel van Porto Rafti, Griekenland (Project 01) werd het met gemak 45 graden. De vrijwilligers komen heel vroeg naar het asiel om de dieren te verzorgen en de verblijven schoon te maken. Overal staan extra bakken schoon water en zwembadjes om ze iets van verkoeling aan te bieden. Met man en macht wordt er met doeken, planken en platen gesjouwd om provisorisch extra schaduw te realiseren. Alles wat schaduw geeft wordt gebruikt.

De angst voor brand zit er goed in. Het droge gras en struikgewas rondom de buitenmuur van het asiel is zo veel mogelijk weg gemaaid, maar er zijn geen kostbare bomen gekapt want schaduw kan niet worden gemist.

Het is ‘alle hens aan dek’ om de dieren door deze zware weersomstandigheden heen te loodsen, niet alleen in Porto Rafti, maar overal in Zuid Europa.

Gelukkig is er tot op heden van geen van onze projecten een alarmerend bericht binnen gekomen. Brand is ze tot nu toe bespaard gebleven, duimen dus dat het zo blijft.