Op bezoek bij Nieves

Vorige week hebben twee bestuursleden op eigen kosten een bezoek gebracht aan twee van onze Spaanse projecten.
Deze bezoeken stonden al eerder gepland, maar konden door Covid en ziekte van een van onze bestuursleden niet eerder doorgaan.

Zaterdag 1 juli jl. konden onze vrijwilligers Josee en Annette eindelijk kennis maken met Nieves, de één-pitter van project no.90: het asiel van Franciscus van Asissi in Malagón.

Nieves draagt daar al vele jaren in haar eentje de verantwoordelijkheid voor 40 à 50 honden; een groot deel van deze honden is helaas niet herplaatsbaar en blijft voor altijd in de opvang. Maar dat is voor deze honden geen straf want Nieves doet er werkelijk alles aan om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te maken.

Zeven dagen per week is zij ‘s ochtends en ‘s middags in het asiel aanwezig en onze bestuursleden hebben met eigen ogen kunnen zien hoe dol de honden op Nieves zijn. Tevens zagen zij dat het de honden aan niets ontbreekt.

De ruime verblijven zien er goed uit en Nieves probeert de honden iedere dag tijdens de schoonmaakronde even uit hun hok te laten zodat ze ‘de benen kunnen strekken’ en met elkaar kunnen spelen.

Het bestuur van WereldAsielen had altijd al diep respect voor deze enorme doorzetter; dit gevoel is door dit bezoek alleen nog maar toegenomen.

Mocht u Nieves willen steunen, dan is een bijdrage op rekening NL20 TRIO 0198 3427 56 o.v.v. P.90: Malagón natuurlijk van harte welkom!

Op de foto v.l.n.r.
Annette, Nieves, Josee