WereldActies op Wereld Zwerfdierendag

Op 4 april is het Wereld Zwerfdierendag! Deze dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de miljoenen zwerfdieren over de hele wereld. WereldAsielen heeft daarom twee WereldActies bedacht, waarmee geld ingezameld wordt voor twee bijzondere projecten: voer voor de honden van de Portugese Milu en… geld voor een nieuwe motorkettingzaag in Kiev. Doneer en help ons op tijd de benodigde bedragen te halen!

WereldActie 1
In het asiel van Gostomel (project 47) nabij Kiev in Oekraïne helpt WereldAsielen sinds 2007. Onze donateurs betalen bijvoorbeeld het salaris van medewerkster Lena. Drijvende kracht achter het asiel met maar liefst (bijna) 1.000 dieren is voorzitster Asia. Maar haar man Valeriy is net zo belangrijk vanwege de zware arbeid die hij verricht: hout hakken! Dit hout is bedoeld om vuur te stoken onder de kookpotten. Valeriy had meerdere kettingzagen, maar die zijn allemaal gesneuveld… Zonder kettingzaag moet hij alles met de hand doen. Help ons daarom sparen voor een nieuwe kettingzaag!

WereldActie 2
Crisis in Portugal en om precies te zijn in het asiel van Milu (project 54). Enerzijds is het aantal honden opgelopen tot bijna 800 en anderzijds is het voer binnenkort op! Vandaar deze spoed-actie om te proberen 1.000 euro bijeen te krijgen om ter plekke voer te kunnen kopen. Of 1.000 euro genoeg is om lange tijd bijna 800 honden van voldoende eten te voorzien? Helaas niet. Maar het geeft ons wel tijd om met een oplossing te komen voor de langere termijn.

Lees hier meer over de WereldActies en de manieren om geld te doneren.